Seurakuntatyöntekijä Laila Virrasoja kukkaseppele päässään Laila Virrasoja

Laila Virrasoja oloneuvokseksi

2.2.2022 18.29

Kosken, sittemmin Martinkosken seurakuntaa yli 40 vuotta palvellut seurakuntatyöntekijä Laila Virrasoja oli viimeistä päivää työssä päivänä, joka on helppo muistaa kakkosista: 2.2.2022.

Vuonna 1979 työn Kosken seurakunnassa aloittanut Laila on antanut monille seurakunnan toiminnoille kasvot. Hän on ollut monen lapsen - nyt jo aikuisen – päiväkerhotäti, ja koskelaiset perheet ovat tulleet hänelle tutuiksi.

Viimeisinä työvuosinaan hänen päävastuualueensa oli Kosken hautausmaa. Siellä hän on työnsä ohessa kuunnellut ihmisten kuulumiset ja kohdannut lohduttavalla tavalla surevat omaiset.

Hän on pitänyt hyvää huolta myös Kosken seurakuntatalon käytännön asioista ja somistamisista. Näppärältä Lailalta sujui laaja skaala työtehtäviä ompelemisesta tarjoilujen laittamiseen ja hautojen hoidon organisointiin.

Erityisesti työkaverit ovat kiitollisia Lailan palveluasenteesta: hän oli monesti jo järjestänyt asian, ennen kuin toinen ehti edes kysyä apua.

Seurakuntalaisia ja entisiä työtovereita kutsutaan keväämmällä Lailan oloneuvoskahveille.