Uutisia Martinkosken seurakunnasta

Uutislistaukseen

Syyssaniaiset

Seurakunnan toimintaa, päivitetty 22.11.2021

12.3.2020 19.20

Seurakunnassa seurataan tarkasti Lounais-Suomen Avin antamia ohjeita vallitsevassa koronatilanteessa toimimiselle.

Seurakunnan toimintaa  

 

Yleiset ohjeet: 

Jumalanpalvelusten väkimäärää ei rajoiteta, mutta terveysturvallisuus otetaan huomioon. Kirkossa jätetään joka toinen penkkirivi täyttämättä. Ehtoollisen jako tapahtuu hygienia ja turvallisuus huomioiden. 


Varsinais-Suomessa voimaan tullut 50 henkilön väkimäärärajoitus ei koske jumalanpalveluksia, hartauksia eikä tilaisuuksia, joiden sisältö on hengellinen. Rajoitus on voimassa vain sisätiloissa. 


Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin osallistuvilta vaaditaan koronapassi, todistus sairastetusta covid-19-taudista tai tuore negatiivinen testitulos koronatestauksesta. Koronapassit ja -todistukset tarkastetaan tilaisuuksissa ovella. 


Sekä Marttilan että Kosken Tl seurakuntataloja voi vuokrata muisto- ym. tilaisuuksiin. Väkimäärärajoitukset eivät koske yksityistilaisuuksia. 


Toimituskeskustelutapaamiset ja diakonian tapaamiset on sovittava etukäteen. Ne pidetään tiloissa, joissa on suojapleksi tai kaikkien osapuolien on suositeltavaa käyttää maskia.

 
Vainajia seurakunnan tiloihin tuotaessa on säilytettävä mahdollisuuksien mukaan turvavälit ja kaikkien osapuolien on suositeltavaa käyttää maskia. Seurakunnan puolesta vartaan jokaiseen toimitilaan maskeja ja käsidesiä.

 
Hautausmailla käytävissä keskusteluissa on suositeltavaa säilyttää turvavälit.  


Kaikissa kohtaamisissa on suositeltavaa käyttää kasvomaskia tai visiiriä ja huolehdittava käsien pesusta tai desinfioimisesta. Seurakunnan tiloissa on saatavilla maskeja ja käsidesiä.  

 

Siunaustilaisuudet 

Siunaukset toimitetaan Marttilan kirkossa, Kosken kappelissa tai haudalla. Kosken kirkko ei tällä hetkellä ole käytettävissä toimituksiin. Pappi ja kanttori eivät osallistu muistotilaisuuksiin.  

 

Kasteet ja vihkimiset 

Kaste tai vihkiminen voidaan toimittaa seurakuntataloilla, kotona tai Marttilan kirkossa. Kotitoimituksissa on turvattava riittävät turvavälit ja hygienia. 

 

Diakonia: ruoka- ja keskusteluapua 

Seurakuntamme diakoni päivystää Marttilassa keskiviikkoisin klo 10-12 ja Koskella torstaisin klo 10-12. Diakoniin saat yhteyden myös puhelimitse tai sähköpostilla: p. 044 474 3412. Sähköpostia voit lähettää diakonille osoitteeseen tiina.orre(a)evl.fi.  

Diakonin kanssa voit purkaa korona-ahdistusta, jakaa huolesi ja murheesi, pohtia iloisia asioita tai ihan vain jutustella siitä, miten menee. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoistyöhön, jos se puhuttelee sinua. Puhelimessa voit ilmoittaa diakonille avun tarpeesi.   

 

Kirkkoherranvirasto 

Virasto palvelee Marttilassa maanantaisin klo 9 - 12 ja 13 - 16, Koskella tiistaisin klo 9 - 12 ja 13 - 16.  Kumpanakin päivänä voi puhelimitse hoitaa molempien kirkonkylien asioita. Voit myös jättää viestin puhelinvastaajaan, lähettää tekstiviestin tai sähköpostia, niin virastosta ollaan sinuun yhteydessä. Tarkista poikkeusaukioloajat välilehdeltä Info ja asiointi. Yhteystiedot: p. 044 474 3414, martinkosken.seurakunta(a)evl.fi  

 

Yleisiä ohjeita 

Epidemia-aikana emme kättele, ystävällinen nyökkäys ajaa saman asian. Osallistuthan toimintaan tai kirkollisiin toimituksiin vain terveenä! Toivomme, että toimituksiin osallistuvat pitävät etäisyyttä toisiinsa, huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimistavasta. Ohjeita voit tarkastella Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen (THL) sivuilta, www.thl.fi. Käsidesiä on hyvä käyttää aina, kun tulet julkiseen tilaan ja myös poistuessasi sieltä. Vahva maskisuositus on voimassa kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa.