Uutisia Martinkosken seurakunnasta

Alkusyksyn nauhus ja kimalainen

Seurakunnan toimintaa, päivitetty 8.9.

12.3.2020 19.20

Tervetuloa taas mukaan, ilman väkimäärärajoituksia!

Yleiset ohjeet:

• Kirkoissa ei rajata väkimäärää, mutta terveysturvallisuus otetaan huomioon. Kirkoissa jätetään joka toinen penkkirivi täyttämättä. Ehtoollisen jako tapahtuu hygienia ja turvallisuus huomioiden.

• Sekä Marttilan että Kosken Tl seurakuntataloja voi vuokrata muisto- ym. tilaisuuksiin.

• Kirkkoherranvirasto palvelee Marttilassa maanantaisin klo 9-12 ja 13-16 ja Koskella Tl tiistaisin klo 9-12 ja 13-16.

• Toimituskeskustelutapaamiset ja diakonian tapaamiset on sovittava etukäteen. Ne pidetään tiloissa, joissa on suojapleksi tai kaikkien osapuolien on suositeltavaa käyttää maskia.

• Vainajia seurakunnan tiloihin tuotaessa on säilytettävä mahdollisuuksien mukaan turvavälit ja kaikkien osapuolien on suositeltavaa käyttää maskia. Seurakunnan puolesta vartaan jokaiseen toimitilaan maskeja ja käsidesiä.

• Hautausmailla käytävissä keskusteluissa on suositeltavaa säilyttää turvavälit.

• Kaikissa kohtaamisissa on suositeltavaa käyttää kasvomaskia tai visiiriä ja huolehdittava käsien pesusta tai desinfioimisesta. Seurakunnan tiloissa on saatavilla maskeja ja käsidesiä.

Siunaustilaisuudet

Siunaukset toimitetaan haudalla tai kirkossa. Kosken kappeli on käytössä, mutta siellä väkimäärärajoitus on 20 henkilöä. Pappi ja kanttori eivät osallistu muistotilaisuuksiin.

Kasteet ja vihkimiset

Kaste tai vihkiminen voidaan toimittaa kirkoissa, seurakuntataloilla tai kotona. Kotitoimituksissa on turvattava riittävät turvavälit ja hygienia.

Diakonia: ruoka- ja keskusteluapua

Seurakuntamme diakonit päivystävät Marttilassa keskiviikkoisin klo 10-12 ja Koskella torstaisin klo 10-12. Diakoneihin saat yhteyden myös puhelimitse tai sähköpostilla: p. 044 744 3212 ja 044 474 3412. Sähköpostia voit lähettää diakoneille osoitteisiin annika.kivilahti(a)evl.fi tai tiina.orre(a)evl.fi.

Diakonien kanssa voit purkaa korona-ahdistusta, jakaa huolesi ja murheesi, pohtia iloisia asioita tai ihan vain jutustella siitä, miten menee. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoistyöhön, jos se puhuttelee sinua. Puhelimessa voit ilmoittaa diakoneille avun tarpeesi.

Kirkkoherranvirasto

Virasto palvelee Marttilassa maanantaisin klo 9 - 12 ja 13 - 16, Koskella tiistaisin klo 9 - 12 ja 13 - 16.  Voit myös jättää viestin puhelinvastaajaan, lähettää tekstiviestin tai sähköpostia, niin virastosta ollaan sinuun yhteydessä. Tarkista poikkeusaukioloajat välilehdeltä Info ja asiointi. Yhteystiedot: p. 044 474 3414, martinkosken.seurakunta(a)evl.fi

Yleisiä ohjeita

Epidemia-aikana emme kättele, ystävällinen nyökkäys ajaa saman asian. Osallistuthan toimintaan tai kirkollisiin toimituksiin vain terveenä! Toivomme, että toimituksiin osallistuvat pitävät etäisyyttä toisiinsa, huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimistavasta. Ohjeita voit tarkastella Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen (THL) sivuilta, www.thl.fi. Käsidesiä on hyvä käyttää aina, kun tulet julkiseen tilaan ja myös poistuessasi sieltä. Vahva maskisuositus on voimassa kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa.