Uutisia Martinkosken seurakunnasta

Vaalenapunaiset Callunat lumen alla.

Seurakunnan toiminta koronapandemian leviämisvaiheen aikana, päivitetty 18.1.

12.3.2020 19.20

Koronan vuoksi säädetyt kokoontumisrajoitukset tiukentuivat Varsinais-Suomen alueella joulukuun 11. päivästä lähtien. Uudet rajoitukset ovat voimassa 10.2.2021 asti.

Jumalanpalvelukset

Oman seurakunnan jumalanpalvelus pidetään kirkossa ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset Marttilan kirkosta striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle, mistä niitä voi turvallisesti seurata kotoa käsin. Myös Ylen kanavilta voi seurata televisio- tai radiojumalanpalvelusta verkon välityksellä. Linkit jumalanpalveluksiin löydät etusivulta. Omaiset, kasteperheet ja vihkiparit voivat kuitenkin halutessaan tulla paikan päälle kuuntelemaan kuolleiden kiitoksen tai esirukouksen lapsen tai avioliiton solmimisen puolesta.

Siunaustilaisuudet

Siunaukset toimitetaan haudalla tai kirkossa. Pienet kappelitilat eivät ole käytössä, koska niissä riittävää turvaväliä on mahdoton taata. Pappi ja kanttori eivät osallistu muistotilaisuuksiin.

Tuomiokapitulin ja Varsinais-Suomen sairanhoitopiirin antaman suosituksen mukaan sisätiloissa on voimassa kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus. Pappia, kanttoria ja suntiota ei siunaustilaisuudessa tarvitse laskea mukaan tähän kymmeneen henkeen. Mikäli aivan vainajan lähipiiriin kuuluu enemmän kuin kymmenen henkilöä, voidaan rajoituksista joustaa sielunhoidollisista syistä. Kokoontumisrajoitus koskee myös yksityistilaisuuksia, joten muistotilaisuuksiinkin voi osallistua suosituksen mukaan korkeintaan kymmenen henkilöä.

Kasteet ja vihkimiset

Kaste tai vihkiminen voidaan toimittaa kirkoissa tai seurakuntataloilla. Syksyn aikana seurakunnan papit eivät tee kotikasteita. Edellä mainittu väkimäärärajoitus koskee myös kaste- ja hääjuhlia seurakunnan tiloissa.

Kasteen toimittamiselle ei seurakunnan puolelta ole aikarajaa. Digi- ja väestötietovirasto (DVV, ent. maistraatti) toivoo, että lapsen nimi rekisteröitäisiin kolmen kuukauden kuluessa syntymästä. Poikkeusolojen aikana lapsen nimitiedon voi toimittaa DVV:lle tässä määräajassa, jotta hänet liitetään väestörekisteriin ja hän saa Kela-kortin, ja siirtää kasteen toimittamista myöhempään, koronavapaaseen ajankohtaan. Kirkkoherranvirastosta saat lisätietoja asiasta.

Diakonia: ruoka- ja keskusteluapua

Seurakuntamme diakonit päivystävät Marttilassa keskiviikkoisin klo 10-12 ja Koskella torstaisin klo 10-12. Heihin saat yhteyden myös puhelimitse tai sähköpostilla: p. 044 744 3212 ja 044 474 3412. Sähköpostia voit lähettää diakoneille osoitteisiin annika.kivilahti(a)evl.fi tai tiina.orre(a)evl.fi.

Diakonien kanssa voit purkaa korona-ahdistusta, jakaa huolesi ja murheesi, pohtia iloisia asioita tai ihan vain jutustella siitä, miten menee. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoistyöhön, jos se puhuttelee sinua. Puhelimessa voit ilmoittaa diakoneille avun tarpeesi, ja he järjestävät yhdessä kunnan ja muiden toimijoiden yhteisen avustusringin kautta avun perille.

Kirkkoherranvirasto

Virasto palvelee puhelimitse ma-to klo 9-12 ja 13-16. Asiointi toimipisteissä ei ole tällä hetkellä mahdollista. Perjantaisin virasto on suljettu. Voit myös jättää viestin puhelinvastaajaan tai lähettää tekstiviestin, niin virastosta ollaan sinuun yhteydessä. Tarkista poikkeusaukioloajat välilehdeltä Info ja asiointi. Yhteystiedot: p. 044 474 3414, martinkosken.seurakunta(a)evl.fi

Yleisiä ohjeita

Epidemia-aikana emme kättele, ystävällinen nyökkäys ajaa saman asian. Jos tunnet olosi vähääkään sairaaksi, älä osallistu tilaisuuksiin! Toivomme, että toimituksiin osallistuvat pitävät suositellun kahden metrin etäisyyden toisiinsa, huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimistavasta. Ohjeita voit tarkastella Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen (THL) sivuilta, www.thl.fi. Käsidesiä on hyvä käyttää aina, kun tulet julkiseen tilaan ja myös poistuessasi sieltä. Maskisuositus on voimassa myös kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa.