Uutisia Martinkosken seurakunnasta

Lauluvieraita Viron Martnasta

15.11.2019 10.05

Iloisia kuorolaisia Marttilan kirkon edessä 2. Martnan kuoro Marttilassa

Yhteydenpito Marttilan ja Martnan kuntien ja seurakuntien välillä alkoi 1990-luvun alkupuolella. Kun Kosken ja Marttilan seurakunnat tämän vuoden alussa yhdistyivät, ystävyysseurakuntasuhdetta päätettiin jatkaa uudessa Martinkosken seurakunnassa.

Lauluvieraat tutustuivat lauantaina mm. Marttilan kirjastoon, jota esitteli kunnanjohtaja Carita Maisila. Koskella tutustuttiin Yrjö Liipolan taidemuseoon sekä seurakunnan tiloihin. Yhteisen ohjelman lämminhenkisenä päätöksenä lauantai-iltana laulu raikui Kosken seurakuntatalolla sekä viron että suomen kielellä.

Molempien seurakuntien nimet juontuvat Pyhästä Martinuksesta, ja sunnuntaina kokoonnuttiin Martin päivän messuun Marttilan kirkkoon. Martnan kirkkokuoro palveli messussa, ja pappi Küllike Valk luki päivän tekstit omalla äidinkielellään. Kirkkokahvitilaisuudessa esiintyivät molempien seurakuntien kuorot.