Kanteletaiteilija Arja Kastisen konsertti

Kanteleensoittaja Arja Kastinen

Marttilan Pyhän Martin kirkko

Kantelekonsertti huipentaa Marttilan perinnerakentamisen päivän

Kanteletaiteilija Arja Kastisen konsertti huipentaa Marttilan perinnerakentamisen päivän. Soiton lisäksi taiteilija kertoo kanteleista.

temps.fi Arja Kastisen kotisivu

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen maksu musiikkityölle

---------------
Arja Kastisen musisointi on elämyksellinen kokemus. Hän käyttää musiikissaan erilaisia museokanteleiden kopioita ja yhdistelee vanhoja ja uusia soittotekniikoita erilaisin asteikoin. Näin saadaan esiin monipuolisesti erilaisia sointivärejä ja tunnelmia.

Pitkäkestoinen meditatiivinen improvisaatio pohjautuu hitaan musiikin estetiikkaan, jossa ei ole varsinaisia kappaleita, vaan jatkuvin muunteluin eteenpäin soljuvaa musiikkia.

Arja Kastinen on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston historian ensimmäinen tohtori. Hänen innoittajanaan on vuosisatoja vanha karjalainen kanteleensoittoperinne, jonka keskeisinä elementteinä aina 1900-luvulle asti oli luova musisointi, muuntelu ja improvisaatio.

Konsertti on Marttilan perinnerakentamistapahtuman upea päätös.

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen tukimaksu musiikkityölle

• Musiikki Musiikki

Jumalanpalvelusten, toimitusten ja useimpien seurakuntatilaisuuksien musiikki, konserttivaraukset, Martinkosken kirkkokuoro.