Toimintatiistai Marttilassa

Toimintatiistain mainos: kuva Pielisjärvestä
Marttilan seurakuntatalo

Toimintatiistai Marttilan seurakuntatalolla.

Yhteinen ruokailu (vapaaehtoinen ruokamaksu 2 €, sisältää ruuan, juoman ja leivän), ohjelmaa ja kahvit. Mukana diakonit Annika ja Tiina. Ohjelmassa tänään suuren suosion saavuttanut Pielisen balladi.

Koskella Toimintatorstaissa 26.11. on sama ohjelma.

Toimintatiistaissa kuullaan "Pielisen balladi!"

Kaisu Pato-ojan (1913-1996) kalevalamittainen runoelma "Pielisen balladi" kertoo maaseudun autioitumisesta, rakennemuutoksesta, luopumisesta ja erään perheen sisäisistä jännitteistä. Se on yhä ajankohtainen, vaikka juuri ilmestymisaikanaan 1978 se osui suoraan sydämeen: niin moni vanha maanviljelijäpari oli pistänyt pellot pakettiin ja saattanut lapsensa maailmalle jääden kahden kesken: "Kahen kesken aloitimme, kahden kesken lopetamme / välissä elo väkevä."

"Pielisen balladia" ovat esittäneet useat tunnetut lausujat eri puolilla maata, esimerkiksi Eeva-Kaarina Volanen ja Veikko Sinisalo. Kaj Chydenius on säveltänyt sen Kai Hyttisen laulettavaksi, ja Hannu Tyhtilä on ohjannut sen näytelmäksi.

Lausuja Mirja Honkanen ja kirjallisuudentutkija Eija Komu esittävät "Pielisen balladin" Marttilassa ja Koskella. Eija Komu kertoo myös runoelman taustoista: Kaisu Pato-oja oli hänen kansakoulunopettajansa Pohjois-Karjalassa Lieksan Pankakoskella1968-1970.

diakoni
annika.kivilahti(a)evl.fi

Dianonin vastaanotot, EU-ruokakassien jako, diakonian kotikäynnit, Virsipiiri, Terveystiistai, Tutun tupa, Kevakerho, Yhteisvastuukeräys.

diakoni (perhe- ja kasvatustyö)
tiina.orre(a)evl.fi