Ripareille ilmoittaudutaan elo-syyskuussa 2022

Vuonna 2008-syntyneille seurakunnan jäsenille on lähetetty kesän aikana kutsu rippikouluun postitse.  Jos kutsu ei ole löytänyt perille, niin olethan siitä yhteydessä. Jos et ole seurakunnan jäsen, ja haluat kutsun rippikouluun, voit olla yhteydessä rippikoulupappi Lasseen. Kutsun yhteydessä saat henkilökohtaisen ilmoittautumisnumeron, jonka avulla ilmoitetaan ryhmäjako.

Ilmoittautuminen rippikouluihin alkaa 17.8.2022 ja jatkuu 4.9.2022 asti kirjeessä olevien ohjeiden mukaisesti sähköistä linkkiä käyttäen. Ryhmäjako julkaistaan ilmoittautumisnumeroiden avulla seurakunnan netti olevan linsivuilla viimeistään 19.9.2022.

Martinkosken ripari: Leiri Kesä-Angelan leirikeskuksessa 14.6.-20.6. Konfirmaatio Marttilan kirkossa 2.7.

Kaverin kanssa samaan ryhmään?

Rippikouluihin ilmoittautuessa valitset neljä ryhmävaihtoehtoa ja saat paikan joistakin näistä ryhmistä. Ilmoittautuessa on mahdollista esittää yksi kaveritoive, joka varmasti voidaan toteuttaa. Ryhmiä ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä, eli kiire ilmoittautumisen kanssa ei ole.

Kun olet ilmoittautunut riparille, saat ilmoittautumisvahvistuksessa henkilökohtaisen kaverikoodin, jonka voit antaa yhdelle kaverillesi. Kun kaverisi kirjoittaa sinulta saamansa koodin ilmoittautumislomakkeeseen, järjestelmä linkittää hänet automaattisesti samoihin ryhmävaihtoehtoihin jotka sinä olet ilmoittanut, ja näin varmistaa että pääsette samaan ryhmään kaverisi kanssa. Kannattaa siis jutella kaverin kanssa etukäteen, mitkä ryhmävaihtoehdot sopivat molemmille. Kaveri, joka on käyttänyt sinun koodia, ei saa ilmoittautumisvahvistuksessa enää omaa koodia jaettavaksi toiselle kaverille.

• Rippileiri maksaa  10 euroa leirivuorokaudelta, eli leirin pituudesta riippuen 60 euroa tai 70 euroa. Leirimaksusta voi taloudellisin perustein pyytää vapautusta seurakunnan diakoniatyöltä. Päiväripari on maksuton.
  • Rippikoulu on noin puolen vuoden kokonaisuus, joka koostuu kahdesta osasta, seurakuntajaksosta ja intensiivijaksosta. Seurakuntajakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja omaan rippikouluryhmään. Intensiivijaksolla, eli leirillä tai päiväripariviikolla, eletään yhdessä ja perehdytään siihen, mitä kaikkea kristillinen usko on.
  • Ripari huipentuu konfirmaatioon, joka on nuorten ja perheiden yhteinen juhlajumalanpalvelus.
  • Riparille on tervetulleita myös ne nuoret, jotka eivät ole kastettuja tai seurakunnan jäseniä. Riparin aikana on mahdollisuus halutessaan tulla kastetuksi ja liittyä seurakunnan jäseneksi. Mikäli nuori on kastettu toisen kristillisen yhteisön jäseneksi, tarkoittaa konfirmaatiotoimitukseen osallistuminen hänelle Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.
  • Myös erityisnuoret voivat käydä rippikoulun. Erityisnuorten rippikoulu järjestetään tarvittaessa yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen seurakuntien kanssa. Ota yhteyttä, mikäli teidän perheessänne on riparille haluava erityisnuori.
  • Riparin käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatioon osallistuminen antaa oikeuden kummin tehtävään ja oikeuden asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Kaikissa kysymyksissä älä epäröi olla yhteydessä

Lasse Lindberg

Lasse Lindberg

Seurakuntapastori, rippikoulutyö

Salon seurakunta

lasse.lindberg@evl.fi

ISOSTOIMINTAA

Isostoiminta alkaa Kosken seurakuntatalolla keskiviikkona 12.10.2022 klo 15.00-17.00 ja jatkuu parittomien viikkojen keskiviikkoina.

Toimintaan ovat tervetulleita rippikoulun käyneet nuoret. Yhdessä toimien tutustutaan ryhmän ohjaamiseen, leikkien ja sketsien esittämiseen sekä leirillä isosena toimimiseen yleensä. Isoskoulutuksen käyneenä sinulla on mahdollisuus työllistyä ensi kesä leirelle isosena.

diakoni
tiina.orre(a)evl.fi