Lähetystyö Martinkosken seurakunnassa

Lähetystyö on Jeesuksen antaman lähetys- ja kastekäskyn toteuttamista omassa seurakunnassamme. Käytännössä lähetystyö toteutuu kirkomme lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Seurakunnan nimikkolähetit

Päivi ja Hiroaki Yoshimura (SLEY) työskentelevät Japanissa Tokion Suomi-kirkossa.

Perheeseen kuuluvat myös nuoret Johanna ja Essai. Teologian tohtori Hiroaki ja kotitalousopettaja Päivi kohtaavat viikoittaisessa jumalanpalveluksessa, ruoka- ja raamattupiireissä sekä seurakunnan jäseniä että niitä, jotka eivät vielä Jeesusta tunne.

Yoshimurien lähettikirjeet löydät tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnan nimikkokohteet

Etiopia, Mekane Yesus -kirkon AIDS-orpolasten toimintakeskus Dessiessä.

Keskus perustettiin aids-orpotukihankkeen avuksi luomaan lapsille ja nuorille mahdollisuuksia oppia tietoja ja taitoja, joita he eivät koulussa saa. Se tarjoaa myös paikan, jossa voi tavata toisia lapsia ja harrastaa yhdessä, poissa kaduilta. Toimintakeskuksia on Dessiessä, Kombolchassa ja Woldiyassa. Niiden palveluja käyttävät myös muut tukiryhmät.

Lisätietoa kohteesta löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kenia, Matongon orpokoti.

Orpokoti 25 lapselle on SLEYn alainen. Sen lisäksi työn piirissä on noin 400 orpolasta, joilla on suomalainen kummi. Tarkoituksena on auttaa suoraan kaikkein köyhimpiä omissa kodeissaan tai sijaisperheissä.

Lisätietoa kohteesta löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Thaimaan Bangkokissa toimiva Armonkoti.

Armonkoti on yksi SLS:n diakoniahankkeista. Armonkoti tarjoaa tilapäisen turvapaikan raskaana oleville naisille odotusaikana ja lapsen syntymän jälkeen. Naiset saavat tukea tulevaisuuden suunnittelussa, yhteyden rakentamisessa omaan perheeseen sekä lapsen- ja kodinhoidossa. Armollinen ilmapiiri, tieto, keskustelut ja vertaistuki antavat toivoa. Armonkodissa työskentelee kolme thaimaalaista työntekijää ja yksi osa-aikainen lähetystyöntekijä.

Lisätietoa kohteesta löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Venäjä, Inkerin kirkon Puskinin seurakunta.

Inkerin kirkko tasapainoilee yhteiskuntajärjestelmässä, jossa ulkomaiseksi agentiksi leimaaminen on mahdollista. Kirkolla on kuitenkin hyvät suhteet ortodoksikirkkoon ja se on saanut arvostusta myös valtionjohdolta vuosien tasapainoisen työn ansiosta. Kulttuurien ja kansojen kirjo Inkerin kirkossa yllättää: Keski-Venäjällä voi seurakunnassa törmätä suomensukuisiin kansoihin tai tataareihin, idässä Ulan-Udessa taas mongoliheimon sukulaisiin kuuluvat burjaatit ovat enemmistönä. Kirkossa käytetäänkin noin kymmentä kieltä.

tapio.hietalahti(a)evl.fi

Virkavapaalla 1.12. asti.