Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen

Siunaustilaisuus Martinkosken seurakunnassa

Siunaustilaisuuden voi varata Martinkosken kirkkoherranvirastosta. Aukioloajat ja yhteystiedot näet välilehdeltä Info ja asiointi.

Siunaukset toimitetaan kirkoissa tai haudalla arkisin ja lauantaisin ensisijaisesti klo 10. Koronapandemian aikana kappelit eivät ole käytössä. Voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaan tilaisuuteen saa osallistua enintään kymmenen henkilöä (pappia, kanttoria ja suntiota ei tarvitse laskea mukaan tähän lukuun). Sielunhoidollisista syistä siunaustilaisuuden väkimäärästä voidaan hieman joustaa, mikäli vainajan lähipiiriin kuuluu enemmän kuin kymmenen henkilöä. Rajoitusten ylittämisessä on syytä kuitenkin käyttää tarkkaa harkintaa.

Muistotilaisuuden voi järjestää seurakuntataloilla, mutta sitäkin koskee sama kymmenen hengen väkimäärärajoitus. Pappi ja kanttori eivät osallistu muistotilaisuuteen koronapandemia-aikana.